Flygresor från Göteborg till Ankara

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Ankara

Flygplatsen i Ankara heter Ankara Esenboga International Airport och ligger 28 km nordost om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med flygbussarna Havas till tågstationen Gar, bussturen tar ca 40 minuter (enkelbiljett 40 kr).

Det här är Ankara

Den turkiska huvudstaden Ankara skiljer sig rätt mycket från andra städer i landet och har en mycket mer internationell känsla. Det här är en mycket spännande kulturstad där besökaren kan se både opera, modern dans, balett, lyssna på jazz och äta gott på restaurang. Några av de populära sevärdheterna i Ankara är Ankara-fortet, Julianuskolonnen, Atatürks Maosoleum, Atakule-tornet och det arkeologiska museet Anadolu Medeniyetleri Müzesi. Det finns även flera imponerande ruiner från romartiden, bland annat tempel och en teater. Den bästa perioden för ett besök till Ankara är mars – oktober. Vintrarna kan vara mycket kalla med temperaturer under nollstrecket.

Hitta billigt boende i Ankara

Under stora delar av året går det att boka mycket prisvärda hotellrum i Ankara. Men här i den turkiska huvudstaden hålls det ofta stora konferenser och politiska möten, och då blir många hotell snabbt fullbokade. De mest prisvärda hotellen ligger kring Sanayi Caddesi, här kan du oftast boka dubbelrum med bra standard för ca 300 kr/natt.

Så tar du dig runt i Ankara

Avstånden mellan sevärdheterna i Ankara är ibland stora och det bästa sättet att ta sig runt är med taxi. Att åka med de gula ”taksi”-bilarna kostar oftast inte mer än några tior för en kortare resa. Tunnelbanan i Ankara har få stationer i centrum och används främst av pendlare från förorterna.

Så hittar du bästa shoppingen i Ankara

Den bästa shoppinggatan i Ankara är Eskisehir Yolu, här ligger stora varuhus och köpcenter som Armada, Cepa och Kentpark. På de trånga gatorna kring Kale-fästningen hittar du olika typer av hantverksbutiker. Den bästa bazaaren i Ankara är Cikrikcilar Yokusu där du framför allt kan fynda kläder och tyger.

Bästa budgettipset för Ankara

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Ankara? Boka då rum på ett av de många hotellen där fritt internet ingår i priset.

Lägsta hittade priser till Ankara
Göteborg
jun 2016
2 187 kr
Stockholm
aug 2016
1 403 kr
Köpenhamn
aug 2016
1 847 kr
Norrköping
jun 2016
3 359 kr
Malmö
jul 2016
5 365 kr
Umeå
jun 2016
3 434 kr
Luleå
jul 2016
4 024 kr
Jönköping
jun 2016
3 760 kr
Skellefteå
jul 2016
3 605 kr
Ängelholm
jun 2016
12 743 kr

Ankara Turkiet