Stöd Ukraina
Inlägg från: Mars 2016

Snart är april och våren här och då passar vi på att fokusera på sommarsemestrar, resor för dig och din älskling och resor för dig som vill ta med hela härliga familjen. Vi kommer att skriva om massor av spännande resmål, både på hemma- och bortaplan. Vi vill redan nu ge dig lite förhandsinfo om vad som komma skall:

- Drömmen om Kalifornien
- De okända rivierorna som till exempel Tysklands riviera
- Storbritanniens höjdpunkter med tips på bästa ställena att njuta av Afternoon Tea
- Utflykter runt New York
- Europas mest romantiska hotell
- Semester vid Gardasjön
- Med hyrbil i Florida

Och många många fler artiklar. I april kommer vi dessutom ge dig en massa prisvärda tips för en semester utöver det vanliga.

//Lina

Europas sydligaste stat, bebodd sedan 5200 år före Kristus och något av det klaraste badvattnet du kan tänka dig. Malta är en pärla som borde upptäckas av fler svenskar. För att du ska få de allra bästa smultronställena har jag intervjuat en riktig Malta-veteran, nämligen Martin Wirth som jobbar för TripX, en av Reseguidens samarbetspartners.

- Hur många gånger har du besökt Malta och när gjorde du det senast?
Jag har besökt Malta drygt 20 gånger, nu senast i januari.

- Brukar du besöka samma ort varje gång, eller har du besökt flera olika platser på ön?
Malta är en liten ö och man tar sig med bil från ena änden till den andra på en halvtimme med bil. Bugibba är den mest utpräglade turistorten av traditionell karaktär, St. Julian’s & Sliema representerar mer storstadssemester med tillgång till sol och bad.

- Vilken ort/by/stad tycker du bäst om på ön och varför?
Dagtid Valletta för sin charm, kvällstid St. Julian’s för sitt restaurangutbud.

- Vilken av alla stränder på Malta är din personliga favorit? Och varför?
Den mest populära stranden är Mellieha Bay, min personliga favorit för bad är Cominos Blue Lagoon.

- Var på Malta finns den bästa shoppingen?
I Sliema.

- Har du något favorithotell på ön, och varför just det?
Hotel Valentina i St. Julian’s.

- Om du ska gå ut och äta en lugn/romantisk middag, vilken restaurang väljer du då?
Raffael Restaurant i Spinola Bay.

- Finns det några äventyrsland/vattenland/djurparker eller något annat kul för barnfamiljer som besöker Malta?
Populärast är Splash & Fun Water Park.

- Vilket av era hotell på Malta bokas mest?
Topaz Hotel, ytterst prisvärt.

- Vilket av era hotell på Malta tycker du är bäst för paret som vill ha romantik respektive barnfamiljen som vill ha barnaktiviteter?
Hotel Valentina i St. Julian’s för en parresa och Dolmen Hotel för en familjesemester.

- Finns det några golfbanor på Malta, och i så fall vilken tycker du är bäst ?
Det finns bara en, Royal Malta Golf Club.

- Hur är prisnivån på Malta? Vad kostar en lunch eller middag i snitt?
Prisnivån är låg på Malta, ungefär 75% av den svenska. En tvårätters lunch kostar en dryg hundralapp.

Har du något smultronställe du vill dela med dig av? Någon restaurang, badvik eller något annat fint?
Restaurant Giannini inne i Vallettas gränder.

- Varför ska man boka sin resa med TripX?
Fint urval av hotell till attraktiva priser.

Tack Martin för dina tips, nu vet vi exakt vad vi ska göra när vi besöker Malta.

//Lina

Peter Browall är Sverigechef på Apollo. Vi fick chansen att ställa lite frågor om deras resmål och hotell, även vilken strand som är bäst och helt enkelt varför man ska välja att resa med Apollo.

1. Vilket är det mest populära resmålet i sommar?
Vårt populäraste resmål är Kreta, Greklands största och sydligaste ö. Läget långt söderut i Medelhavet ger en lång sommarsäsong som varar från april till november. Ön sträcker sig också över hela tre klimatzoner och här finns allt från snötäckta bergstoppar till palmbevuxna stränder. Apollo har funnits på Kreta ända från starten. Vi erbjuder ett brett utbud av hotell på Kreta, i allt från lugna små genuina byar till mer turistvana orter och städer.

2. Vilket är ert mest populära hotell?
Mythos Beach på Rhodos är sommarens mest populära hotell. Här finns barnklubb, simskola och träningspass med skandinavisktalande personal. De bekväma rummen är modernt inredda och i restaurangerna serveras fräsch, näringsrik mat – och barnen har en egen buffé att plocka ur. Det finns gott om plats vid de trevliga poolerna och havet ligger på en armslängds avstånd. Den som vill lyxa till det lite extra kan boka en juniorsvit med egen pool.

3. Vilket vinterresmål är mest bokat just nu?
Gran Canaria är verkligen favoriten som har allt! Ön brukar liknas vid en kontinent i miniatyr med ett härligt klimat året om och ett stort utbud av allt du behöver under semestern.

4. Vilken är din favoritstrand?
Stränderna på Naxos. Naxos är ett riktigt badparadis för alla åldrar med gott om plats för alla. Just söder om Naxos stad börjar de milslånga gyllengula stränderna, långgrunda och trygga för barnen. Från St George-stranden vidare mot stranden i Agios Prokopios, Plaka Beach och Margas Beach.

5. Vilket är ditt favorithotell?
Lopesan Baobab Resort är byggt i en häftig afrikanskinspirerad arkitektur med mycket trä och sten. Hotellet har nio byggnader och sju pooler som ramas in av en tropisk trädgård. Från den fräscha hotellanläggningen skymtar Maspalomas mäktiga sanddyner. Hotellet ligger i lugna och välordnade Meloneras, med endast en kort promenad ner till havet och strandpromenaden. Halvpension ingår för våra gäster och maten är värd ett helt kapitel för sig… I vinter kommer hotellet att bli ett Apollo Mondo Family Resort med simskola, barnklubb och gratis träningspass.

6. Bästa resmålet och hotellet för barnfamiljen?

Hotell Mayor Pelekas Monastery i Agios Gordis på Korfu har ett underbart läge mitt på den långgrunda stranden, som förärats med EU:s Blå Flagg för sitt rena och kristallklara vatten. Till hisnande vyer kan du addera drag som är gemensamma för alla våra Apollo Mondo Selected-hotell, som Polly & Minos lekrum och lekplats, Mondo Coffee, gratis wifi, morgonyoga och andra träningspass.

7. Bästa resmålet och hotellet för romantik?
Det fräscha hotellet Bianco är det senaste tillskottet till vår familj av Apollo Mondo Duo – hotell för två. Bianco ligger precis vid stranden och nära till centrum i charmiga Parga. Parga är härligt kulligt och grönt, stränderna är fantastiska och på kvällarna tycks det liksom glittra om staden som ligger som en amfiteater mot vattnet. I Parga är man alltid välkommen – det enda problemet med Parga är att man aldrig vill resa någon annanstans.

8. Har ni några nya resmål på gång?
Nyheter i sommar är Istrien och Korcula i Kroatien, Portugal, Punta Umbria på spanska fastlandet samt ett antal nya grekiska öar som Paxos, Poros, Egina och Patmos.

9. Vilket resmål skulle du vilja at ni började köra charter till?
Limnos är Greklands åttonde största ö och trots att den har en modern, internationell flygplats är turismen ännu blygsam. Ön har en lugn och familjevänlig atmosfär, med massor med fina sandstränder att välja mellan och över 45 olika restauranger och tavernor. Hemlagad pasta, kött, ost, vin och grönsaker som serveras kommer ofta från någon av öns små gårdar. För den nyfikna finns det flera arkeologiska sevärdheter och terrängen passar utmärkt för vandringar och andra sportaktiviteter.

10. Varför ska man välha att resa med Apollo?
Apollo grundades 1986, för 30 år sedan, och började med fyra resmål i Grekland. Idag kan du förutom 28 resmål i Grekland resa till hela världen med oss. Vi brinner för att ge våra resenärer en fantastisk semesterupplevelse! Vi tar därför hjälp av tidigare gäster och hotellägare för att hela tiden förbättra vår produkt. Hos oss kan du därför se betyg och omdömen från tidigare gäster och till och med ställa frågor direkt till någon som bott på hotellet. Vi är också stolta över att kunna erbjuda träningsresor med hotellalternativ som passar utmärkt både för dig som vill fokusera helt på träningen och för dig som vill koppla av med ett pass då och då. Som första nordiska researrangör är Apollo också hållbarhetscertifierade enligt Travelifes kriterier för researrangörer.

Det ni! Vad blev du sugen på? Jag blev sugen på Lopesan Baobab Resort med familjen. Kanske får slå till i vinter?
Tack Peter för att vi fick ställa några frågor, lycka till med sommaren!

/Paulina

Emma driver bloggen Sol som sol? om livet på den spanska solkusten. Hon, hennes man och deras son bor numera nere i Andalusien på Costa del Sol. Hon skriver om deras vardag och ger ett gäng härliga tips till denna soliga kust. Jag bad Emma om tips till dig som ska semestra här och hon skrev ihop massor av bra tips, bland annat om hur du tar dig runt på Costa del Sol.

Härligt! Semester på Costa del Sol, Solkusten i Spanien!

Så vad står på önskelistan? Sola och bada? Äta och dricka gott? Se er omkring? Shoppa?
Oavsett vad så kommer frågan fort upp: behövs bil?

Det där är ju inte alldeles lätt att svara på. Först och främst beror det som sagt på vad man ska göra. Sedan beror det ju också på hur och var man bor. Har man bokat en sol- och badsemester i Fuengirola i ett hotell som ligger vid den långa och härliga stranden med mängder av chiringuitos (mindre serveringar på stranden) och restauranger, nej, då behöver man ingen bil. I Fuengirola är allt inom gångavstånd - gata upp och gränd ned med tapasbarer och restauranger varvat med butiker som säljer krimskrams eller kvalitetsprodukter. Bor man dock en liten bit ifrån eller högre upp (Fuengirola är ganska platt men i t ex Benalmádena lutar nästan allt) så kanske det kan vara lämpligt med bil. Det är tungt i värmen att bära på handdukar och luftmadrasser till stranden. Ännu värre när man ska hem igen. Det vet vi av erfarenhet då vi för några år sedan hyrde en lägenhet i Bahía de Casares, någon mil från härliga Estepona. Vi frågade om det var gångavstånd till badstranden och visst skulle det vara det, det var inte så långt. Och det var det inte heller men med tanke på att det var 35 graders lutning och lika varmt så var vi glada för att vi hade hyrbil.

Riga är en spännande stad som bara väntar på att du ska komma och upptäcka den. Med en flygtid på strax över en timme från Stockholm, låga priser och charmiga hotell är Riga den perfekta weekendstaden. För att få fram de allra bästa tipsen har jag intervjuat Stefan Chatzopoulos som jobbar för välkända Airtours. Airtours arrangerar såväl weekend- som sol & bad- , tränings- och konferensresor. Här delar Stefan med sig av sina smultronställen i Lettlands huvudstad, Riga.

- Vilken är den främsta anledningen till att folk reser till Riga?
Närheten, mat och shopping, de pittoreska gamla stadsdelarna, kanske också kopplingen till Sverige under 16-1700 talet då Riga var svenskt.

- Vilka höjdpunkter bör man absolut inte missa när man besöker Riga?
Gamla stan, St Peters kyrkan, och en drink i skybaren på Hotel Reval i solnedgången. Utsikten från 23:e våningen går inte av för hackor.

- Hur många dagar behöver jag för att hinna upptäcka hela staden och allt den har att erbjuda?
3 dagar, 2 nätter brukar de flesta tycka är lagom.

- Vilket av era hotell eller paket i Riga bokas mest och varför?
Valdemars. Det är relativt litet och pittoreskt, med mycket bra läge intill gamla stan. Priserna är också bra här, bodde själv här när jag var i Riga sist!

- Sälj in staden med hjälp av 3 ord.
För mig handlar det om: Medeltida känslan, maten (den är billig och bra) och närheten.

- Är Riga en familjevänlig stad eller passar staden bäst för kärleksparet eller partygänget?
Tycker att den passar för alla, men kanske inte med jättesmå barn. Här finns mycket för både de kärlekskranka (utsikten i skybaren eller en mysig restaurang i gamla stan) och de partysugna (många bra barer och restauranger).

- Ni arrangerar ju weekendresor till väldigt många platser i världen, vilken weekend-destination bokas mest?
För närvarande är Prag den som flest bokar till. Men störst ökning ser vi på Dublin.

- Förutom weekendresor har ni ju även bland annat sol- och badresor, vilken destination bokas mest, och har ni något visst hotell som är extra populärt?
Störst just nu är Grekland, med Rhodos i spetsen. Störst ökning ser vi på Mykonos, jetset ön verkar verkligen få sitt lyft i år! Ett av de mest populära hotellen är Hotell Saint John Villas & Spa, läs mer och boka här.

- Om du själv reser på en weekendresa respektive sol- och badresa, vart reser du helst då?
Rom är nummer ett för mig! Sol och bad måste jag säga Kefalonia, det är ön i Grekland jag varit flest gånger på än så länge.

- Vilken av era träningsresor är mest populär?
Den som går till Thassos.

- Varför ska man boka sin resa med Airtours?
Våra produkter är noga utvalda samt att vi är ett tryggt alternativ. Ingen Airtours-resenär har blivit ekonomiskt drabbad vid tidigare flygbolagskonkurser till exempel.

Tusen tack Stefan för att du tog dig tid att besvara mina frågor om Riga.

Se nu till att boka nästa weekenresa till fantastiska Riga. Här hittar du Airtours resor dit.

Det kan ibland kännas som en djungel att leta efter en billig flygbiljett eller charterresa, och det är ofta mer tidskrävande än man tror ifrån början. Det kan dock vara ganska enkelt, här ger vi dig våra bästa tips till en mer prisvärd semesterresa.

Sök på en jämförelsesajt

För att slippa sitta och söka på varje flygbolags hemsida, eller hos varje charter- och paketresearrangör underlättar en jämförelsesajt som Reseguiden.se ditt arbete avsevärt. När du sökt på ditt flyg och får fram resultatet kan du välja att klicka på knappen som heter +/- 3 dagar, för att få fram en lågpriskalender med lägsta pris. Söker du en billig charterresa kan du jämföra alla sista minuten-resor här.

Res inte när alla andra reser

Priset blir högre de dagar många vill flyga på, exempelvis lov och helgdagar. Om det till exempel är helgdag en torsdag så är biljetterna billigare på fredag. Undvik att flyga ut på fredagar och hem på söndagar eftersom ”alla” vill resa då. Åk till exempel i stället på lördag till måndag. Glöm inte heller att kolla på våra grannländers flygplatser så som Köpenhamn, Oslo och Helsingfors.

Prova hit och dit

Nöj dig inte med att göra en prissökning. Sätt dig framför datorn och prova flera olika datum för din resa. Du kan tjäna flera tusen kronor på att flyga en annan dag. Använd dig av topplistor och prisöversikter om du kan vara flexibel gällande resdatum.

Ta en omväg

Om du ska till en mindre stad är risken stor att det bara är ett flygbolag i Sverige som flyger dit. Det kan vara billigare att åka lågprisflyg till London och sedan åka lågprisflyg därifrån. Tänk på att ha bra tidsmarginal mellan bytena och att du inte får ersättning om du missar anslutningen.

Sista minuten-resa

Kolla charterarrangörernas sista minuten-priser där du ibland kan köpa “endast flygstol” till många soldestinationer.

Boka tidigt

Ju tidigare du bokar din biljett desto billigare blir det i de allra flesta fall. Priserna ändras ofta från dag till dag beroende på efterfrågan.

Skatter & avgifter

Skatter och avgifter kan variera kraftigt mellan olika destinationer. Skatter på 500-1500 kronor är inte ovanligt. Annonseras flygbiljetter för 1 krona styck och skatter sedan tillkommer är det kanske inte så billigt som det låter. Se upp med avgifter för tjänster som kanske inte är nödvändiga. Exempelvis avbeställningsskydd som kanske ingår din reseförsäkring med mera. Kolla noggrannt upp ifall bagage och mat är inkluderat om detta är något du önskar.

Betala med kort

De flesta kontokort ger dig ersättning vid förseningar och uteblivet bagage. Kolla även om det ingår avbeställningsskydd i ditt kontokort.

OBS! Ha god tidsmarginal

De billiga biljetterna går i många fall inte att boka om. Missar du flyget så kan du därför få problem. Till vissa flyg måste du vara på plats två timmar före avgång. På de stora flygplatserna är det ofta långa köer till incheckning och säkerhetskontroller.

Med de här tipsen hoppas vi att du hittar en billig resa till din favoritdestination!

I Reseguidens sökmotor kan du hitta många olika resor:
- Jämför alla flygresor
- Jämför alla sista minuten-resor
- Jämför alla hotell

Är du lite less på charter och resmål som grannen åker till? Rosa Bussarna är ett bra alternativ för dig som söker en lite annorlunda semester i sommar. Rosa Bussarna erbjuder flera spännande resor. Vad sägs om en rundresa på Färöarna och Island, en vandringsresa till Kebnekaise eller en weekendresa till Gotland eller Åland? Vill du åka på tur genom Europa, till Turkiet eller Kroatien, via till exempel Ukraina, Mackedonien och Lake Orhid? Och är du sugen på Östeuropa så åker bussarna även ditåt till länder som Moldavien, Albanien och Vitryssland.
Du kommer garanterat att träffa massor av nya människor, upptäcka nya fantastiska platser och få the time of your life!

Läs mer om Rosa Bussarna här.

Mireille, vårt egna Kroatien-proffs, har såklart massor av tips till hennes favoritland. Det ska du såklart få ta del av. Kanske är det så att du planerar en resa till Kroatien, eller så blir du sugen på en resa hit efter att ha tagit del av dessa tips.

Vart åker du helst själv när du besöker Kroatien, och varför?
Vi har ett hus på ön Krk som ligger vid Istrienhalvön så självklart är det dit vi beger oss. Vi tröttnar heller aldrig på att åka runt på ön som har ett gäng fina små städer längst kusten och även inne på ön. Om du vill veta mer så läs gärna min guide till Krk.

Vilken plats i Kroatien är den vackraste du varit på?
Plitvice Nationalpark, en magisk plats på jorden. Dock är det ingen bra idé att åka dit i juli då det är riktigt varmt, vi var där med små barn och man vandrar på leder i flera timmar utan möjlighet att fylla på vatten eller äta. Det går inte heller att bada trots att man hela tiden går brevid dessa sagolikt vackra sjöar, det är nämligen förbjudet att bada där för att bevara naturen. Men att promenera den några kilometer långa vandringsleden är helt klart värt det och en upplevelse i sig. Hit kan du åka som en dagsutflykt om du bor nere vid Zadar kusten.

Vart är det bäst att åka om man reser med små barn?
Om man åker charter skulle jag vara bekväm och titta på transfertiden, själva flygresan är ju väldigt behaglig gällande flygtid till Kroatien. Många föredrar att bila ner till Kroatien och även om man i dag har motorväg på stora delar av kusten så tar resan längre tid än man tror och då kanske det kan vara bra att fokusera på de norra delarna av Kroatien, tex kring Istrienhalvön.

Vart trivs kärleksparet bäst?
Dubrovnik, Zadar, Split, Sibenik och Korcula är alla riktigt romantiska städer. Det fina med Kroatien är att turismen småskaligt har växt upp vid mycket gamla städer och även mindre städer som Rovinj, Krk, Trogir, Pag och Mali Losinj erbjuder en stor dos romantik. Huvudstaden Zagreb är en doldis men med mycket att ge både i form av shopping, kultur, matupplevelser och ett rikt caféliv. Glöm dock inte bort att Zagreb inte ligger vid havet.

Och partygänget?
Pag är känt för sitt partyliv, både på stränder och båtar. Läs mer om den här musikfestivalen som går av stapeln i sommar i Pag.

Kroatien har båda sand- och stenstränder, vilka är de bästa?
När jag är med barnen tycker jag lite sand kan vara kul, stenstränderna är bekväma då det är små stenar men visst är det befriande när man bara kan dyka rätt ifrån en klippa eller badstege, något som också är väldigt vanligt. Dominerande är ju kiselsten men det finns även jättefina sandstränder lite var stans längst med Kroatiens långa kustremsa. En sandstrand som vi verkligen tycker om är Zaton Beach i Zaton som ligger utanför staden Zadar, en annan mycket känd sandstrand är Zlatni Rat på ön Brac, dit kommer vi att åka några dagar i sommar.

Om man ska lära sig några ord på kroatiska, vad är bra att kunna då?
Dobar dan - god dag
Dobar vecer - god kväll
Hvala - tack
Sladoled - glass
Do videnja - på återseende

Vilken mat och dryck är typisk för Kroatien?
Influenserna bakom maten varierar ju mycket beroende på vilken del av Kroatien man besöker men gemensamt för kusten är det stora intresset för fisk och grillat. Sedan finns det lokala specialiteter, på Krk gör dom en variant på pasta som heter Surlice, tillsammans med en högerrevsgryta. Samma gäller vinerna, det finns mycket som är lokalproducerat och jag rekommenderar dig verkligen att testa!

Har du något smultronställe du vill dela med dig av, något som man absolut inte får missa när man besöker detta vackra land?
Inget okänt smultronställe, snarare en klassiker, Dubrovnik, även kallad för Adriatiska havets pärla. En vackrare stad är svårt att finna och den är riktigt het just nu då Star Wars spelas in här.

Hvala Mireille för dina tips!

Hitta din charterresa till Kroatien
Sök flyg till Kroatien

Första chartern till Mallis gick från Stockholm 1955. Sedan dess har svenskar vallfärdat hit. Idag är ön hetare än någonsin och erbjuder allt från vita stränder och turkost hav till mysiga tapasrestauranger och små söta byar. Jag kände att jag ville veta mer om denna magiska ö som tycks ha allt. Här kan du läsa min intervju med Barbro Holmberg, som jobbar som Produkt Koordinator/Informatör på Ving. Enjoy!

- Hur många gånger har du besökt Mallorca och när gjorde du det senast?
Det var en svår fråga… Jag jobbade på Mallorca under tre somrar, mars/april-september, i slutet av 80-talet och har seden varit tillbaka många gånger, både i tjänsten och privat på semester. Just nu har jag en längtan till Mallorca då det nästan är fyra år sedan jag var där, så länge har jag nog inte hållit mig borta från ön på 30 år.

- Brukar du besöka samma plats varje gång, eller har du besökt flera olika ställen?
När jag är på Mallorca är jag sällan stilla på samma plats under hela vistelsen. Men jag återkommer alltid till både Alcudia och till Palma stad. Dessutom brukar det så gott som alltid bli någon tur med bil, gärna till västkusten som är otroligt vacker.

- Vilken ort/by/stad tycker du bäst om på ön och varför?
Alcudia är mitt personliga favoritresmål. När jag bodde där lärde jag mig att uppskatta alla de olika delarna av orten. I Puerto de Alcudia är det härligt att gå och strosa, titta på alla båtar i hamnen. Det är allt från små fiskebåtar till värsta lyxyachterna som ligger beredda ifall ägaren kommer för att ta en tur. I hamnen, som numera är bilfri, finns både trevliga barer och restauranger. Ett besök på Bodega D´es Port eller lilla genuina Ramon´s för at äta tapas är ett ”måste”. Gamla Alcudia är den riktiga byn, där de flesta mallorkiner bor. Här är det trånga gränder mellan stenhusen som leder fram till torget. Här hålls marknad varje vecka som är värd att besöka. Jag rekommenderar verkligen flera restauranger i den gamla delen, Satyricon är en tjusig restaurang på torget i gamla stan. Det var ursprungligen en biograf i lokalen men den har inretts i antik romersk stil och en del av restaurangen är under bar himmel. Sa Placa är också en restaurang att rekommendera, särskilt om man vill äta kött eller prova på mallorkinsk mat. Avslutningsvis den del som allra flest besöker – Playa de Alcudia. Längs den milslånga, långgrunda sandstranden går en strandpromenad som gjord för sköna promenader och stranden är en av de allra bästa, inte bara i jämförelse med stränder på Mallorca.

- Vilken av alla stränder på Mallorca är din personliga favorit? Och varför?
Om jag bara får välja en så blir det Alcudia. Där kan man gå långa, raska promenader likväl som strosa i vattenbrynet. En annan favorit är annars Cala Mayor dit jag gärna åker och badar när jag bor inne i Palma.

- Vart i Palma finns den bästa shoppingen?
I de små gränderna mellan den stora gatan Passeig de Born och upp mot Plaza Major finns massor med småbutiker. Där är det mysigt att gå och där kan man hitta det som inte finns på det stora varuhusen. Längs Avenida Jaime III och Passeig de Born ligger de stora välkända butikerna som Mango, Zara och El Corte Inglés som närmast kan beskrivas som den spanska motsvarigheten till Stockholms NK.

- Har du något favorithotell på ön, och varför just det?
Många! Ska jag bara välja ett enda så säger jag Nixe Palace i Cala Mayor med sitt perfekta läge vid stranden och nära in till Palma. Men jag bor också väldigt gärna på något av våra Sunprime Hotels i Playa del Palma, även de med bra läge och nära Palma. Vid senaste besöket bodde jag på Botel Alcudiamar i Puerto de Alcudia vilket jag rekommenderar. Ett hotell jag ännu inte bott på men väldigt gärna skulle vilja spendera några dagar på är Hospes Maricel i Illetas.

- Om du ska gå ut och äta en lugn/romantisk middag, vilken restaurang väljer du då?
Då väljer jag Satyricon i Alcudia. Den mest romantiska baren är utan tvekan Abaco i Palma.

- Finns det några äventyrsland/vattenland/djurpark eller något annat kul för barnen på Mallorca?
På Mallorca finns aktiviteter för alla åldrar. Några förslag är: Marineland, som ligger mellan Palma och Palma Nova. Huvudattraktionen är showen, där delfiner och sjölejon visar alla sina konster. Här finns också ett stort akvarium med färggranna fiskar och andra vattenlevande djur. I det tropiska huset kan du se krokodiler, ormar och många andra kräldjur. I papegojshowen uppträder papegojor som kan cykla, dansa, tala och räkna. Katmandu park började en gång i tiden som ett fascinerande upp-och-nedvänt hus i Magaluf. Nu har området utökats och blivit till en mindre nöjespark, med något som passar för både stora och små.

Några olika vattenland/vattenparker är:
Western Water Park – Magaluf
Hidro Park - Alcudia
Aqualand - Arenal

- Jag har själv bott i en Royal Family Suite på Sunwing Alcudia Beach och var oerhört nöjd. Vilket av era hotell på Mallorca bokas mest?
Det är just Sunwing Alcudia Beach – Mallorcas absolut bästa familjehotell.

- Vilket av era hotell på Mallorca tycker du är bäst för paret som vill ha romantik respektive barnfamiljen som vill ha barnaktiviteter?
Då återkommer jag till Sunwing Alcudia Beach samt Sunwing Cala Bona Beach som bägge är familjernas bästa val. Till det romantiska paret säger jag Es Moli i Deia eller Hospes Maricel i Illetas.

- Hur är golfbanorna på Mallorca, någon som är extra bra?
Det finns en rad riktigt bra golfbanor på Mallorca. Den bästa sägs vara Alcanada i Alcudia. Vi på Ving har golfpaket till sju golfresmål och 22 golfhotell.

- Har du något smultronställe du vill dela med dig av? Någon restaurang, badvik eller något annat fint?
Förutom det jag redan skrivit om så tycker jag absolut att man ska ta en tur till västkusten. Likaså ut till Formentorudden. Den oexploaterade stranden Es Trenc på sydsidan eller varför inte en vandring i soluppgången till toppen av berget vid Alcanada, utanför Alcudia.

Tusen tack för väldigt spännande svar. Nu har jag en massa roliga saker att upptäcka på Mallorca!

//Lina, Redaktör

Under mars månad kommer Dubrovnik i Kroatien att vara plats för inspelningen av den nya Star Wars-filmen. I alla fall delar av den. Filmen går alltså i samma fotspår som Game Of Thrones. Inspelingen kommer att pågå i den medetida staden mellan 9-16 mars. Resultatet av filmen kommer först i december 2017 när Star Wars har premiär.

Att de valde Dubrovnik skapar såklart enorm marknadsföring för staden. Vi har ju många kända exempel sedan tidigare dit många reser på grund av filmen/serien. Bland annat Sagan om ringen på Nya Zeeland, Wallander i Ystad, Mamma Mia på Skiathos och The Beach i Thailand.

Vilken inspelningsplats vill du åka till?

Tidigare inläggSenare inlägg