Stöd Ukraina
Inlägg från: April 2015

På tisdag den 5 maj drar årets omröstning igång. I fjol var det Halmstad som tog hem titeln som Årets Sommarstad 2014. Blir det en ny stad i år eller tror du att Halmstad återigen erövrar titeln? 2014 såg listan med sommarstäder ut såhär:

- Sveriges bästa sommarstäder 2014

Du är med och påverkar så var redo att rösta tisdagen 5 maj. De 50 första som röstar får en Trisslott. Du har också chansen att vinna hotellövernattingar i Stockholm och Göteborg tillsammans med entré till Gröna Lund och Liseberg.

Må den bästa sommarstaden vinna!

/Paulina

"Du kommer att hamna på risiga hotell, bo med högljudda människor och uppleva dåligt väder" - Amanda om livet som backpacker.

Mandy, eller Amanda som hon egentligen heter, är just nu ute på en lång backpacker-resa med sin kompis Elina. Jag fastnade bland annat för Mandys härliga bilder från Fiji och ville veta mer om deras backpacker-resa och vad det bästa är med att backpacka.

- Det bästa med att backpacka är självklart alla upplevelser och människor man får träffa, men jag tycker ändå att det absolut bästa är hur mycket man lär sig om sig själv. Man utsätter sig så väldigt ofta för saker som är utanför ens "comfort zone" och det är verkligen då man märker vad man egentligen klarar av!

Mandy och Elina har rest runt i Australien i över 5 månader och Australien toppar listan över favoritstopp.
- Australien är ett helt underbart land, de har verkligen allt man kan tänka sig. Love you Aussie!

Vad återstår av deras resa då? Just nu befinner dom sig på Bali där de har 10 dagar kvar. Sedan väntar Kambodja, Vietnam och så avslutas resan med en sväng i Thailand innan hemresa om cirka 1,5 månad.

En sådan van backpacker som Mandy har säkert massor av bra tips att ge till dig som planerar en backpacker-resa.

- Mitt största tips till den som vill backpacka är att alltid se det positiva i allt. Har mött så många backpackers som klagar på allt från högljudda roommates till dåligt väder och inser bara mer och mer för vajre person hur mycket man faktiskt förlorar på det. Som backpacket så kommer du att hamna på risiga hotell, du kommer att bo med högljudda människor, det kommer att vara dåligt väder och det kommer att vara dagar då allt känns piss. Men med ett leende på läpparna och en bra inställning så kommer allt att bli så mycket bättre. I slutänden kommer det att vara så himla värt det. Att resa är det bästa som finns!

Världen krymper mer och mer. Det blir enklare och lättare att ta sig ut i världen. Även längre bort. Nu lanserar Norwegian två nya destinationer i höst. Från den 31 oktober kan du flyga direkt från Stockholm till Las Vegas och från 3 november direkt till Puerto Rico - San Juan.

Las Vegas, bara det, är en upplevelse i sig. Spana in vår artikel med det bästa av Las Vegas.
Sök flyg till Las Vegas här.
Sök flyg till Puerto Rico här.

/Paulina

Vinnarna i Spa Awards utsågs nyligen för åttonde året i rad. Ystad Saltsjöbad var en av de stolta vinnarna.

Vinnarna i kategorin Årets Spa blev:
Guld - Ystad Saltsjöbad, Ystad
Silver - Asia Spa, Varberg
Silver - Yasuragi Hasseludden, Nacka

Årets sparitual
Guld - Africa 2015 på Sankt Jörgen Park Spa, Göteborg
Silver - Sauna Chill på Selma Spa, Sunne
Silver: The Creek Experience på Ystad Saltsjöbad, Ystad

Årets Spabehandling:
Guld: Art Glass Escape på Kosta Boda Art Hotel, Kosta
Silver: Fjällharmoni på Copperhill Spa & Health Club
Silver: Dune Blend exklusiv – The Retreat Club, Falkenberg

Årets spakök
Guld: Yasuragi Hasseludden, Nacka
Silver: Marstrands Havshotell, Marstrand
Silver: Upper House, Gothia Towers, Göteborg

Årets nyhet
Guld: Hooks Herrgård Spa & Fitness, Hok
Silver: Salt Creek Spa, Ystad Saltsjöbad, Ystad
Silver: Brunnen, Hotel Mossbylund, Abbekås

Årets Spakonferens
Guld: Arken Hotel & Art Garden Spa, Göteborg
Silver: Sankt Jörgen Park Spa, Göteborg
Silver: Skepparholmen Nacka

Grattis till samtliga vinnare!

Jag har besökt flera av anläggningarna och jag kan förstå varför de vunnit sina priser. Förra helgen besökte jag underbara Ystad Saltsjöbad och blev helt förälskad. Vilket ställe, fantastisk mat, makalöst bra spa, rummen sagolika och service och utsikt svårslagna. Jag kommer definitivt åka dit igen...har redan bokat in en vistelse i juni igen ;)

/Lina

Brasilien är ett häftigt resmål långt borta. Lucky you som får komma dit. Fredrik, en av grundarna av HotelSpecials.se har varit där och bott på ett fantastiskt hotell.

Ibland träffar man rätt på semestern. Under min senaste semester, i fantastiska Brasilien, träffade jag rätt när det gäller val av hotell. Som en av grundarna av HotelSpecials.se bor jag en del på hotell men det var länge sen jag bodde någonstans där jag ville stanna kvar. Och kvar. Och kvar. Gör så här nästa gång du har två veckor över: Åk till Itacare genom att flyga först till Salvador eller Rio och sen vidare med inrikesflyg till Ilheus. Givetvis söker du först på Reseguiden efter de bästa flygpriserna. Stanna för all del en stund i antingen Salvador eller Rio då båda är grymma städer!

Sen bokar du boendetVila Barracuda. Ett hotell att stanna på. Som av en händelse ägs hotellet av en rad kända Svenskar, bland annat Tomas Ledin, samt ägarna av Hotell Granen i Åre ( Ett av undertecknads favorithotell). Njut av färska juicer, terrasser med hängmattor, fantastisk atmosfär och en service som slår det mesta. På kvällen står två kockar redo att laga det du vill ha, alltiallon Daniel fixar kanoter, surfbrädor, vattenfall och till och med bra väder. Allt är möjligt på Baracuda. Ett sånt där ställe som stannar i hjärtat ett långt tag efter du kommit hem. Bom dia!

Ving kommer att öka antalet resor till Kuba för att möta den ökade efterfrågan nästa vinter. Snart kommer förmodligen landet att invaderas av semestersugna amerikanare. Alltså är det hög tid att åka nu!

− På Kuba händer det otroligt mycket just nu. Det har blivit färre restriktioner och man ser fler nya bilar på gatorna och det byggs en hamn i Varadero för att kunna ta emot kryssningsfartyg i framtiden. Det är nog många, liksom jag, som vill passa på att uppleva Kuba så som det är nu, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Förra vintern erbjöd Ving resor från Stockholm varannan vecka mellan 23 november - 29 mars. Nästa vinter dubbleras antalet avgångar från mitten av december - andra halvan av mars. En ny linje från Köpenhamn åker också direkt till Varadero.

Läs mer om Kuba hos Ving.

Här kan du söka resa till Kuba.

/Paulina

Turisterna.se är precis som det låter, en blogg som handlar om resor och drivs av en reseglad familj som sticker ut och reser så ofta dom kan. Linus som jobbar som filmare, Anna som copywriter och barnen som är 6 och 8 år är alla nyfikna och glada för att få upptäcka nya platser och kulturer.

- Vi vill gärna tipsa om härliga resmål och inspirera andra familjer att resa och uppleva nya saker. Bloggen är en härlig plats för oss vuxna som arbetar med text och film till vardags. Här får vi uttrycka oss som vi vill och dela med oss av våra tankar och favoritplatser, berättar Anna.

Annas absoluta älsklingsplats i världens är Italien i allmänhet och Rom i synnerhet. Linus drömmer om tropiska stränder och världen under havsytan. Barnen blir glada för strand, glass och möten med spännande djur och människor. Ett ställe som dom alla skulle vilja besöka är Argentina och Buenos Aires. Där finns tango, mat, vin, hästar, en brokig historia och vacker natur och kultur.

Jag frågade Anna om deras bästa tips för att resa med barn/ungdomar.
- Våga åka! Vart man än hamnar finns det vänliga och hjälpsamma människor och barnen är så anpassningsbara. Barnen växer av att uppleva nya platser och möta olika kulturer. Hemma är det så ofta vi vuxna som vet bäst, när vi reser får vi chans att tillsammans uppleva något för första gången. Det är väldigt roligt.

Familjen Magnussons blogg har snygg design, bra tips och fina bilder. Spana in den!

Apollo kör nu Greklandsveckor där de erbjuder upp till 2000 kr i rabatt per bokning på 110 resmål i Grekland. Det är nu du ska boka sommarens soliga resa till Grekland.
Kampanjen innebär 500 kr rabatt per person på alla hotell, alla avgångar i juni-augusti på Kreta, Zakynthos, Korfu och Mykonos. Är ni fyra personer blir det 2000 kr i rabatt!

Vilken är din grekiska favorit?

Boka sommarens resa med Apollo här.

/Paulina

Vår Reseguidare Susanne är nyss hemkommen från Dubai, något hon beskriver som en mix av vuxnas Disney World, Las Vegas och en paradisstrand i ett. Här finns verkligen allt! Hon har här samlat ihop sina bästa tips till Dubai:

Boende – Om man inte bor i området kring Marinan och stranden, kan man hitta bra och prisvärda hotell. Taxi är väldigt billigt, men det kan vara trafikstockning vissa tider. Tunnelbanesystemet är bra utbyggt och nästan helt nytt.

Mat & dryck – Alkohol serveras endast på hotellen och är nästan dubbelt så dyrt som hemma. Även maten är dyrare på hotellen, men om man äter på restauranger utan alkohol är det bra priser. Riktigt god mat till bra pris hittar du på Cheesecake Factory på The Beach och Arz Lebanon (Libanesisk mat) i Marinan. Det finna inga butiker att köpa alkohol i, köp på flygplatsen i Tax-free när du landar för att kanske ta ett glas på balkongen.

Nattliv - Alla nattklubbar stänger kl 02.00, förutom på fredag och lördag kl 03.00. Deras helg är inte som vår, den är torsdag och fredag. Oftast måste du vara uppklädd. Många ställen har Ladys night, oftast på tisdagar. Alla damer får drinkar mellan ca 1900-2300. Tips på bra ställen - Marina Yacht Club och Hiltons takbar vid stranden, Pure Sky Lounge.

Stranden – Riktigt fin strand, med finkornig sand och klart vatten. Flera delar är privata och tillhör hotellen, solstolar är dyrt ca 200-300kr/dag

Utflyktsmål – Burj al Arab, sjustjärnigt lyxhotell. Dryckespaket i Skybar, två drinkar och ståplats i baren ca 900 kr. Burj al Kalifa, världens högsta byggnad, nästan en kilometer hög. Madinat Jumeirah är riktigt vackert och med en utsikt mot Burj al Arab. Det är uppbyggt för att likna en arabisk stad i lyxformat, med boutiquer, hotell, nattklubb, kanaler och restauranger. Ökensafari med jeeprally, kamelridning, vattenpippa, arabisk mat m.m. Du kan även välja att övernatta i öknen.

Shopping – Guldsouken, guld och diamanter är billigare än hemma. Ta med ditt gamla guld och gör något nytt av det, du får mer för det där och de är otroligt duktiga. Dubai mall är gigantiskt världens största till yta, där Louis Vuitton ligger bredvid tex HM. Men där finns även skridskobana, världens största vattenfontän, stora vattenfall och akvarium med hajar m.m. Marina mall är lite mindre och mer greppbart med märkesbutiker, men det finns även lite billigare butiker.

Bra period att åka oktober-mars.
Här söker du resor till Dubai.

Vår tävling där du kunde vinna en vistelse på Häringe Slott är avslutad. Vi säger stort grattis till vinnaren som blev Tassa, eller Cecilia Linde som hon heter. Cecilias kommentar om det bästa med våren löd:

Fågelkvitter. Barnafnitter.
Krokus i knopp. Fika med dopp.
Tunna skor. Vitsippeflor.
Näsan mot skyn. Fräknar på hyn.
Sjön glittrar blått, bakom Häringe Slott!

Och så en kommentar från vinnaren:
Jag vill såklart åka med min man för en romantisk helg på Häringe Slott där vi kan sippa champagne, äta gudomligt gott, bada i poolen och känna mig som Greta Garbo.

Två biobiljetter var vinner Sannalm och Anniskattis. Grattis till er också!

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg