Stöd Ukraina
Inlägg från: December 2014

Gott Nytt År önskar alla vi på Reseguiden.se! Har du redan bokat några resor inför 2015? Eller har du flera sköna resor i planeringsfasen?

Med vår resekalender ser du enkelt när det är bäst att boka din resa. Vi guidar dig till årets månader och vad som gäller för den perioden. Är det billigt med en sista minuten? Ska du boka i god tid för att det är högsäsong eller när är det bäst att åka på kryssning till Karibien?

Här hittar du vår resekalender!

Nu blickar vi fram emot ett härligt reseår med många härliga resor och nyheter. Häng med oss, 2015 kommer bli ett riktigt spännande år vill jag lova!

/Paulina

Santorini är en av Greklands mest romantiska öar med storslagna vyer och fina stränder. Sommaren 2015 börjar Ving att erbjuda resor till denna vackra ö. Dryga tjugotalet hotell på fyra olika resmål, Kamari, Oia, Imerovigli och Thira.
Kamari är en badort på östkusten med härligt folkliv, fin lavastrand och en strandpromenad där du kan shoppa, strosa, äta och roa dig.
I Oia, som ligger högt upp på en klippa, får du en magisk vykortsvy över havet. Här finns de klassiska vita husen med blå taken.
Thira är huvudstaden och här är det mest folkliv och nöjen. Imerovigli är en av öns äldsta byar med smala gränder och mysiga restauranger och tavernor.
Ving har allt från enklare lägenhetshotell till 5-stjärniga spahotell.

Läs mer om boka Santorini inne hos Ving.

/Paulina

Är du ute efter en rofylld semester med sol och värme? Apollo har 16 populära hotell för vuxna, nu med 500 kr i rabatt per person i sommar. Perfekt för dig som reser utan barn. Du hittar hotell i bland annat Turkiet, Spanien och Grekland.

Spana in alla hotell och boka inne hos Apollo.

/Paulina

Nu är det dags igen! Happy Weekend hos Ving! Resor med upp till 3000 kronor i rabatt per person. Rean startar i morgon kl 12:00 och avresor gäller i mars. Alltså, ett perfekt tillfälle att boka en försmak av sommaren med sol och värme. Priserna går att boka ända fram till midnatt på söndag 21 december.

Redan nu kan du se vilka resor som är med på Happy Weekend här.

Happy Friday!

/Paulina

Här kommer en julhälsning från oss på Reseguiden.se. Några av oss delar här med sig av hur julen ska firas och vilka resor som är inplanerade eller i drömfasen inför 2015. Hur firar du jul? Kommentera gärna här nedan.

Susanne (sälj) - Jag firar med min familj och de underbara prinsessorna. Julen är bäst när man får vara med sin härliga familj!
Jag skulle helst vilja resa till en fin beach, gärna Maldiverna med min prins. Inte fy skam att åka till Dubai med vänninorna heller vilket jag ska i april.

Stine (redaktionsansvarig) - Julen firas på Västgötaslätten hos svärföräldrarna, förhoppningsvis med snö utanför fönstret. Men viktigast av allt - dagen innan julafton är det full fokus på att äta norskt julbord! Då blir det pinnekjött, kålrabistappe og kokt potet. Made by me :-)!
I 2015 vill jag tillbaka till Grekland, gärna Thassos, men kan även tänka mig en gammal favorit som Zakynthos eller Skiathos.

Peter aka Haffe (sälj- och marknadsansvarig) - Jag firar med familjen i Småland, startar med att lyssna på kusinerna som sjunger i kyrkan och efter det blir det julmat med delar av släkten. På Juldagen träffar vi mina bröder med familj och går ut och äter på restaurang, därefter julklappsutdelning med mig som tomte.
Jag ska åka till New York, Miami och Dubai med familjen. Det blir också en golfresa till Spanien och Ungern med båtklubben.

Annika (support) - Julen börjar med glögg och skridskoåkning för att avslutas hemmavis med släkt, julskinka och gröt.
Resandet under 2015 hoppas jag ska bli riktigt spännande, en tur till Berlin, lite bad i Grekland eller Kroatien och kanske, kanske något mer lite längre bort...

Stephanie (ekonomi) - Jag firar jul med mina söner och övrig familj. Förutom svensk julafton firar vi engelsk jul på juldagen med kalkon, crackers och Christmas pudding. En mycket god tradition. För mig och killarna är det viktigt att vara tillsammans och allt som oftast göra det vi känner för och även ingenting. Varken julpynt, mat eller presenter får ta för stor plats, mycket är så svenskt lagom hos oss.
2015 ska jag resa till Aten, för det var så länge sen. Jag längtar till Grekland och Atens storstadspuls. Det vänliga folket och den goda maten. Förutom Sverige och Storbritannien är Grekland som mitt tredje hem.

Theresia (teknik)- Jul i år firas i ett vitgnistrande snölandskap med klarblå himmel och strålande sol, ljudet av bjällerklang och tassandet av små tomtenissar... och sen vaknade jag bland grå moln, regn och bitande vind, dvs mitt i den typiska västkust-vintern. Men man kan ju alltid hoppas... :-)
Resekalendern för 2015 är än så länge helt tom men Australien finns ju alltid med på önskelistan.

Tony (ägare) - Julbordet i år är bokat vid en korallvit strand på ön Koh Lipe i Thailand, så det blir att smussla med sig lite senapssill i resväskan.
Rekommenderar alla att åka till Florida, hyra en bil och kryssa Key West, Naples, Orlando och Miami Beach på kartan. Reser dit 2015 och kommer hålla utkik efter en sista minuten-kryssning till Bahamas veckorna innan.

Kajsa (sälj Norge) - Det blir hemmaMYS under jul, för i Mölnlycke vi har det så kul! Resmål för 2015: ett ställe där man kan simma, för nu kan jag inte rimma :-)

Andreas (e-business controller) - Jag firar antagligen julen iklädd en röd-vit dräkt och med ett kliande och illaluktande lösskägg i ansiktet!
Jag ska, självklart och som vanligt, till New York. Skulle också gärna vilja åka till Panem.

Lina (redaktör) - Julen firas på bästkusten, fömodligen utan snö, tillsammans med min familj. Nyår firas med klackarna i taket hemma i älskade Småland med världens bästa vänner.
2015 blir nog tyvärr ett lite resefattigt år så jag drömmer mig iväg till Bora Bora eller Maldiverna där jag vill smutta på en god drink tillsammans med Ryan Gosling :-) Året som kommer blir dock ett fantastiskt spa-år då jag har flera fantastiska spabesök inbokade bland annat på Falkenberg Strandbad och Ystad Saltsjöbad!

Mirre (display manager) - Jul firas i hemmets mysiga vrå, för att sedan invänta februari som är så grå. Att då få sätta sig på planet bort, känns som en lyxig komfort. Dubai och Abu Dhabi väntar då på oss, med massa sol förstås :-)

Paulina (social media manager) - Först blir det lilljulafton hos mina föräldrar i Stenungsund. Därefter blir det julafton hos svärföräldrarna i Källby på Västgötaslätten. För att få snö och skidåkning blir det Branäs i mellandagarna med min lilla familj.
Den stora skidresan till Alperna tar vi i februari-mars. Jag har också en New York-resa inplanerad i april med tjejgänget. Sommaren kommer vi att spendera här hemma i Sverige och hoppas på en lika fin sommar som i fjol. Dock har jag fått nog av november-rusk så planerar en skön solresa då.

God Jul!

/Alla vi på Reseguiden.se

Hur firar du jul i år? Vår bloggvän Viktoria är ute på en häftig resa och ska fira jul på andra sidan jordklotet. Just nu befinner hon sig i Amazonas. Här ska hon bland annat övernatta i hängmattor inne i ett naturreservat. Ja förstår du, hängmattor! Det ser jag fram emot att höra om! Det hon hoppas att få se är rosa pingviner, anacondor och en by med urprungsbefolkning. Låter verkligen som ett häftigt äventyr! Allt skriver Viktoria om på sin blogg, Viktorias Värld. Vi får hoppas att det finns wifi!

Efter Amazonas väntar Venezuela och Santa Elena. Bland annat så ska världens högsta vattenfall besökas. Det är tydligen både svårt och farligt att hitta villiga chaufförer i Venezuela som vill köra mellan jul och nyår. Jag håller tummarna för att deras resa går som den ska. Förhoppningen är att ta sig till Colombia. Den förlorade staden är målet under nyårshelgen. Vi får väl se hur det går för Viktoria. Allt kan följas på hennes blogg.

Hur vi Reseguidare firar jul ska du också få veta, kika in på bloggen i morgon!

/Paulina

Har du torka vad gäller julklappsinköp? Här kommer våra bästa tips på julklappar till den som älskar att resa.

- Världskarta med skrapfunktion för att visa vart du varit och vart du vill åka. En riktigt rolig present som kommer att uppskattas av den bereste! Scratch map på Coolstuff.se för 229 kr.
- Bagagevåg som håller koll på din vikt, ingen risk för övervikt med andra ord! Bagagevåg på Coolstuff.se för 99 kr.
- Bärbar laddare för mobil och surfplatta. Ett måste i dag helt enkelt. Du vill ju inte riskera att bli urladdad på semestern! Joosa Powerbank på Coolstuff.se för 449 kr.
- Tugo Mugghållare. En latte to go är både effektivt och gott. Perfekt när du vilar i gaten, mellanlandar eller transporterar dig in till resmålet. Tugo Mugghållare på Coolstuff.se för 139 kr.
- Resekudde för dig som ska resa långt och vill sova bekvämt, även i economy class. Travelrest reskudde på Smartasaker.se.
- Resekit innehållandes ögonmask, nackkudde och öronproppar. Resekit från Presenttips.se för 119kr.

God Jul!

/Paulina

Nu kan du som bor i Göteborgsområdet jubla! Nästa vinter 2015/2016 börjar Ving att erbjuda charterresor till fantastiska Jamaica från Landvetter. Det betyder att du nu kan flyga till Kanarieöarna, Mexiko, Thailand, Dominikanska Republiken och Jamaica från Landvetter. Du kan redan nu boka dessa resor inne på Ving.se.

Jamaica är en av Karibiens vackraste öar med mycket grönska och kuperat landskap. De fyra populäraste resmålen är Montego Bay, Negril, Runaway Bay och Lucea. Ving erbjuder hotell mitt på stranden och har också många härliga utflykter.

Du kan läsa mer om häftiga Jamaica i vår artikel Jamaica bjuder på sol och sköna rytmer.

Sök resor till Jamaica här.

/Paulina

Vings populära maskotar Lollo och Bernie älskas av barnen och finns på alla Sunwing Family Resorts. Bara på Youtube har Lollo och Bernies dansskola visats över 4.5 miljoner gånger.

Nu har Lollo och Bernie blivit bok. En perfekt julklapp för alla resetokiga barn. Boken heter Bästa vänner och passar barn i 3-7 års åldern. Boken hittar du på Ving.se eller på alla Sunwing Family Resorts världen över. Priset, ynka 92 kr!

Boken handlar om förväntningar inför en resa, om glädje, kompisar och spännande pirater. Kanske kan detta vara en bra julklapp till dina barn!?

Här kan du söka barnvänliga semesterresor på Sunwing Family Resorts världen över.

/Paulina

"Rosita Reser - Den perfekta guiden till din barnsemester" är boken som vår bloggande vän Rosita har skrivit. Vi har precis avslutat vår Instagram-tävling där vi tävlade ut den här fina boken. Tack för alla bidrag. Fem vinnare är utsedda och får varsitt exemplar av boken.

Grattis till
@lovevanillas
@marielundquist
@discoveringtheplanet
@nillwa
@bea_andersson

Det blir en fin julklapp till er! Hoppas ni gillar boken!

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg