Stöd Ukraina
Inlägg från: April 2014

En barnfamilj har lite andra krav än par och andra vuxna när de åker på semester. Vattenland, barnvänliga stränder och stora familjerum är bara några saker. För att du som reser med barn ska få en riktigt skön semester har vi samlat våra bästa artiklar med barnvänliga hotell, sköna vattenland och andra smarta tips här. Har du fler tips eller önskemål får du gärna skriva en kommentar.


Det är även enkelt att hitta och jämföra barnvänliga resor hos oss på Reseguiden. I vårt chartersök kan du sortera efter önskemål och det är lätt att hitta ett barnvänligt hotell eller ett hotell med barnpool. Många föredrar även att boka en charter med all inclusive, för att få en mer bekväm semester med allt inkluderat. Bland våra erbjudanden finns en kategori för dig som reser med barn, så passa på och se vad charterbolagen erbjuder just nu.

/Terese

Nu kan du som ensamstående förälder resa med ditt/dina barn till rabatterade priser. Apollo har länge upplevt att ensamstående föräldrar efterfrågar rabatter som passar dem. Så nu inför Apollo en rabatt som innebär att du som reser som ensam vuxen betalar halva priset för ett barn under 11 år. Och reser du med flera barn har du dessutom möjlighet att utnyttja barnpriser.

Apollos informationschef Kajsa Moström säger att de har lyssnat på de många ensamstående föräldrar som efterfrågat erbjudanden som passar deras familj. Erbjudandet finns framförallt att hitta på deras rekommenderade hotell för barnfamiljer.

Varje vecka utser vi Veckans Reseblogg. Det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Life In Singapore är en blogg om, precis som det låter, livet i Singapore. Livet som mamma av Sara, 31 år. Det bästa med Singapore enligt Sara är vädret;
- Här är det sommar året om och jag har inte tröttnat än, trots att jag snart bott ett år i staden. Annars så är det mixen mellan tropiskt strandhäng och storstadspuls som jag gillar bäst.

Saras personliga favoriter i stan är den coola byggnaden Marina Bay Sands. Åk upp i skybaren och njut av utsikten. Den andra favoriten är East Coast Park som är en lång strandremsa där man kan hyra cyklar och njuta av havet. På bloggen finns en sida med alla turist-tips till Singapore.

Vilka favoritresmål har du?
- Hawaii ligger etta på min reslista, Thailand är en god tvåa. Och då jag nyss kommit hem från Bali som jag verkligen gillade får jag ge det en tredjeplats. Annars gillar jag att resa runt i Sverige på somrarna, och efter 5 år i Asien drömmer jag om att hyra hus i Italien.

Häng med i bloggen Lifeinsingapore för insider-tips till staden varvat med tips på andra resmål och en inblick i Saras liv. Bloggen är också proppad med fantasiska foton... Om man blir sugen på Singapore? Ja!!

Ska du resa utomlands och behöver vaccinera dig? Nu har Aleks och Laban startat Vaccinpriser.se där de ger en bättre inblick i hur stora priskillnader det är mellan olika vaccinationsmottagningar i Sverige. Du väljer enkelt vad du vill vaccinera dig mot och i vilken stad så kommer samtliga vaccinationsmottagningar och pris på den valda vaccinationen upp i en lista. Smidigt och enkelt.

Det kan skilja mycket i pris så det är värt att göra en jämförelse. Då blir det ju mer pengar över till resan!

/Paulina

Vi har uppdaterat och förnyat vårt flygsök för att göra det ännu enklare att hitta de bästa flygbiljetterna. Följande nyheter finns nu på sidan där du söker efter den billigaste flygbiljetten.

Vi har en ny resultatsida där resor från samma aktör och med samma pris presenteras i samma ruta, du väljer sedan mellan de olika avgångarna som finns från denna aktör. Tack vare detta så blir det enklare att hitta den resa som passar dig bäst.

En annan nyhet är att du nu kan jämföra flyg på mer än bara pris. Tryck på "välj" och du får upp samtliga aktörer som har just den resan plus information om företaget som säljer resan som dess mervärden, support, öppettider och betalningsmöjligheter.

Vi har också lagt till flaggor som visar den resan som är "snabbast" och "billigast" så du enkelt hittar det du är ute efter. Under dessa två översta följer samtliga resor sorterat på pris.

Undrar du ibland om det är billigare att boka direkt hos flygbolaget? Nu visar vi flygbolagens egna priser separerade ifrån resebyråernas, och tack vare detta får du en fullständig överblick över priserna på marknaden och kan enkelt jämföra dem. Ett tiotal populära flygbolag visar sina priser med länk till bokning och fler är på väg.

Tack för alla kommentarer och fina resetips inför sommaren. Vi gillade alla, dock har vi valt ut tre stycken vi fastnade för lite extra. Vinnare av en resväska från Epic blev vår medlem karinamalik som skrev tipset:

Ta med dig löpar- eller promenadskorna och ge dig ut och utforska orten du är på innan frukost. Det finns inget bättre än att upptäcka en ny stad på nästintill folktomma gator och samtidigt känna doften av nybakat bröd. Du har fått en bra start på dagen och kan nöjd ägna dig åt ditt ressällskap resten av dagen och du har kanske något tips till besök du upptäckt under din runda.

Stort grattis till dig!

2:a och 3:e priset är två biobiljetter och går till frokennilsson och hulankorv. Grattis till er också!

Frokennilssons tips löd:

Ta nattåget till Lappland och Björkliden. Ta med att par sköna vandringskor och utforska de svenska vackra fjällen några dagar. Det finns vandring i alla kategorier och bra boende om man inte vill tälta. naturen, vyerna och den friska luften kommer ge dej ett minne för livet.

Hulankorvs tips:

Mitt bästa tips är att ta en tom solkrämsflaska och skär ut överdelen (så att man fortfarande kan sätta fast den) och fyll flaskan med värdesaker som mobil, nycklar och kontanter. Ingen kommer att leta efter värdesaker där! Perfekt på stranden om man är orolig för att bli rånad medan man badar.

I sommar börjar Ving med resor till Istrien, en charmig halvö i norra Kroatien. Du kan välja mellan de fyra orterna Vrsar, Rovinj, Opatija och Porec som är den största turistorten. Ving erbjuder ett brett utflyktsprogram där du bland annat kan besöka en vingård eller åka till Venedig över dagen. Vings resor är i form av reguljärsflygspaket med direktflyg från Stockholm och Köpenhamn.

Varje vecka utser vi Veckans Reseblogg. Det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Louise bor i Turkiet sedan 2009 med sin man och sin son på snart 1 år. De bor ett stenkast från turistfavoriten Side vilket gör att hon kan massor om området i Turkiet dit många svenskar åker.

- Det bästa med att bo i Turkiet måste vara vädret, kulturen och de gästvänliga människorna. Turkarna öppnar upp sina hem för främmande människor och är hjälpsamma och trevliga mot turisterna, berättar Louise.

Om du ska på semester till Side rekommenderar Louise dig att hoppa på en dolmus och åka till grannbyn Manavgat. Här hittar du det mer "riktiga" Turkiet. En restaurang som Louise rekommenderar i Side är Side Friends som ägs av Malin från Stenungsund.

I Louises blogg får vi följa med till vardagen i Turkiet och ta del av tips till restauranger, stränder och pärlor i området runt Side. Ett till tips till dig som ska till Side är att shoppa i Marias butik som ägs av svenska Maria, här är det prutat och klart!

Häng med i Louises Turkiet!

Alicante hittar du på den spanska östkusten och kuststräckan Costa Blanca. Flyget från Sverige är billigt vilket gör det till ett bra weekendresmål. Det är en stad med gamla anor, men med mycket på gång. Här finns ett litet centrum med nära till en liten sandstrand och sammanlagt finns här nio kilometer strand. Staden lockar även med en fin marina, shopping i världsklass, museer, restauranger, bra golfmöjligheter, kultur och ett spännande nattliv. Missa inte slottet Santa Barbara Castle och Tabarca-ön. Se filmen från Alicantes turistbyrå så får du en smakbit i rörlig form också.

/Terese

Apollo har länge haft charter till solsäkra vinterresmålet Jordanien. Nytt för i år är att de börjar med direktflyg från Göteborg till Aqaba, varje vecka mellan mitten på oktober och mitten på april. Andra avreseorter är sedan tidigare Stockholm, Köpenhamn och Oslo och du kommer till de sköna resmålen Aqaba, Tala Bay och Döda Havet. Hos Apollo är det lätt att kombinera de olika resmålen, de har dessutom två olika rundresor att välja mellan med många spännande utflykter.


/Terese

Tidigare inläggSenare inlägg