5 resmål med vårens första sommarvärme

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
På våren kommer äntligen värmen tillbaka. Varför inte möta den halvvägs? Vi tipsar om några resmål där du kan njuta av värmen redan i april.
Publicerad 28 januari 2020

Det finns många fördelar med att resa innan säsongen börjar på allvar. De svalare temperaturerna gör att du orkar upptäcka resmålet och du har mer utrymme på stranden. Vi har samlat fem resmål du kan resa till tidigt på säsongen och ändå få en varm och härlig semester.

1. Turkiet

Medelhavet är perfekt på våren. Du behöver inte stiga upp innan solen gått upp för att få en solstol vid poolen och när det inte är lika många turister är servicen som regel bättre. Till Turkiet kommer våren tidigt och i april är det redan 20 grader om dagarna. I Turkiet finns också många lyxiga all inclusive-hotell där du kan njuta av att ha allt inkluderat. Det finns också många semesterorter att välja mellan som till exempel Bodrum, Alanya och Side.
Charter till Turkiet i mars
Charter till Turkiet i april


Charter till Turkiet i mars/april


2. Cypern

Cypern är ett bra alternativ för att få försommar redan i april. Då är det lugnt och skönt med behagliga temperaturer som passar perfekt för att upptäcka allt som ön har att erbjuda. Det är runt 20 grader på dagarna i april, men välj gärna ett hotell som har en uppvärmd pool. Populära platser att bo på är Ayia Napa, Larnaca och Limassol, men missa inte den mysiga hamnbyn Pafos på öns västkust.
Charter till Cypern i mars
Charter till Cypern i april


Charter till Cypern i mars/april


3. Madeira

Madeira är ett perfekt alternativ för en aktiv semester och vårvärmen är behaglig för att göra utflykter på ön. Många reser hit för att spela golf, men vandringsstigarna längs de gamla vattningskanalerna är också väldigt populära. Res till den mysiga orten Funchal eller kanske någon av badorterna Caniço do Baixo eller Prazeres.
Charter till Madeira i mars
Charter till Madeira i april


Charter till Madeira i mars/april


4. Kreta

Den grekiska favoriten Kreta är ett resmål som man gärna kan besöka på våren, ofta har de temperaturer runt 20 grader redan i mars och det är då grönt och frodigt. Bo gärna i närheten av en större ort som Chania eller Rethymnon så har du något att göra ifall vädret skulle vara lite sämre någon dag. Våren är också en perfekt tid för att hyra en bil och upptäcka ön på egen hand, besöka små landsbyar och äta god mat.
Charter till Kreta i mars
Charter till Kreta i april


Charter till Kreta i mars/april


5. Mallorca

Klassikern Mallorca är en ö man absolut kan resa till tidigt på våren och ändå få en härlig solsemester. Här kan man lätt kombinera sol och bad med storstadsliv i huvudstaden Palma de Mallorca, dessutom är det fint att utforska öns många charmiga byar med en hyrbil. Det är också populärt att cykla på Mallorca, du kan hyra bra cyklar på plats, och vägarna håller en väldigt hög standard. Perfekt för dig som vill vara lite aktiv på semestern.


Charter till Mallorca i mars/april


Hitta din resa på Reseguiden

Sista minuten-resor
Charterresor till solen
Läs fler tips och guider