Var är det varmt i februari?

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I februari är det många som är trötta på mörkret och kylan här hemma i Sverige. Det är också månaden då våra sportlovsveckor äger rum. Om du inte väljer att åka på en skidsemester utan istället vill ha sol och värme tipsar vi här om resmål med skön sommarvärme.
Publicerad 8 december 2021

Varmt i februari – upp till 22 grader

Vinterns resmål gäller fortfarande och söker du behaglig värme, ungefär som svensk sommar, är det till något av dessa resmål du ska åka.

Kanarieöarna

Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote och Teneriffa har alla behaglig värme året runt. Det är ett perfekt resmål för oss svenskar som bara vill vara borta en vecka och inte ha för lång flygtid. Gran Canaria har varmast väder med temperaturer upp emot 22 grader och det är mestadels uppehåll. De andra öarna har en medeltemperatur på cirka 17-19 grader på dagarna. Puerto Rico på södra Gran Canaria är ett av öarnas mest solsäkra resmål och oftast det med högst temperatur.
Charter och paket till Kanarieöarna i februari

Egypten

De mest populära resmålen i Egypten ligger på Hurghadakusten och här råder behagliga vintrar. Både Hurgadakusten och Marsa Alam-kusten har väder som påminner om den svenska sommaren. Temperaturen når ofta upp till cirka 22 grader och en fördel här är att det regnar väldigt sällan. På natten kan temperaturen sjunka till runt 9 grader, så ta med en extra tröja eller jacka. Vattentemperaturen ligger på mellan 19 och 22 grader.
Charter och paket till Egypten i februari

Jordanien

Aqabaviken med badorterna Aqaba och Tala Bay har ett skönt klimat i februari. Temperaturen ligger vanligtvis mellan 17-20 grader och det är få regndagar. I havet är temperaturen cirka 18 grader. Det kan även här vara bra att ta med sig en extra tröja eller jacka då det på kvällen och natten kan sjunka till runt 11 grader.
Charter och paket till Jordanien i februari

Marocko

På resmålen Agadir, Marrakech och Taghazout är temperaturen ungefär densamma i februari. Medeltemperaturen mitt på dagen ligger på 19-21 grader. Havstemperaturen i Agadir och Taghazout ligger runt 16 grader, så se till att boka ett hotell med uppvärmd pool om du är sugen på att bada. Kvällarna kan vara lite kyliga så klä dig inte för tunt.
Charter och paket till Marocko i februari

Varmt i februari – 22 till 28 grader

För att få lite varmare väder och havstemperaturer över 20 grader behöver du åka lite längre bort och gärna vara borta i två veckor.

Kap Verde

Kap Verde är ögruppen utanför Afrikas östkust med solsäkert och varmt klimat året runt. I februari är temperaturen runt 24 grader mitt på dagen. I havet är det 22 grader vilket betyder att det är badvänligt. På kvällarna och nätterna håller sig temperaturen kring 18 grader. Det regnar sällan, dock kan det vara blåsigt.
Charter och paket till Kap Verde i februari

Förenade Arabemiraten - Dubai och Abu Dhabi

Året runt-resmål med väldigt höga temperaturer under våra sommarmånader. Det är skönare temperaturer under vinterhalvåret. I Dubai och Abu Dhabi är temperaturen i februari runt 24 grader på dagen och 21 grader i vattnet. På kvällen och natten sjunker temperaturen ner till 14 grader. Det kan komma enstaka regnskurar under februari månad.
Charter och paket till Förenade Arabemiraten i februari

Hett i februari – minst 28 grader

Vill du få riktigt varmt väder med ljumna nätter och badvänliga temperaturer i havet? Då får du bege dig längre bort, och gärna vara borta i minst två veckor. Här är resmålen med minst 28 grader på dagarna.

Mexiko

Till Mexiko kan du åka året runt och nästan alltid räkna med temperaturer över 30 grader. Det är dock under våra vintermånader som det regnar som minst i Mexiko. Februari har cirka 30 grader på dagarna och 18 grader på nätterna. I havet är det 25 grader varmt, alltså en riktigt skön badtemperatur. I snitt regnar det cirka 7 dagar i februari.
Charter och paket till Mexiko i februari

Maldiverna

Maldiverna är bäst att åka till i december-februari. Det är få regndagar och medeltemperaturen ligger på 30 grader. I havet kan du njuta av 29 härliga grader och på nätterna är det 24 grader. Det krävs alltså ingen tung packning när du ska resa till Maldiverna.
Charter och paket till Maldiverna i februari

Thailand

I februari har i stort sett hela Thailand ett varmt och härligt klimat. Temperaturen dagtid är runt 33 grader. På kvällarna och nätterna är det sköna 24 grader. Behöver du svalka dig? I havet är det hela 27 grader, skönt men inte speciellt svalkande! Det kommer knappt något regn under februari så passa på att njuta.
Charter och paket till Thailand i februari

Sri Lanka

Här är det hett i stort sett året runt. Temperaturen ligger på runt 32 grader mitt på dagen. Kvällarna och nätterna är också varma med temperaturer på 22 grader. Havet är badvänligt med sköna 29 grader.
Charter och paket till Sri Lanka i februari

Rio de Janeiro, Brasilien

För dig som söker något mer häftigt och spännande resmål, välj Brasilien och Rio de Janeriro. I februari är det högsommar och medeltemperaturen är 30 grader. Sol varvas med en del kraftiga skurar. Havet når badvänliga 26 grader.
Paketresor till Rio de Janeiro i februari

Planera din februariresa på Reseguiden

Sök charter- och paketresor i februari
Sök resor med all inclusive i februari
Läs mer tips och guider på Reseguiden.se/tips

Se fler väderguider

Var är det varmt i december?
Var är det varmt i januari?
Var är det varmt i mars?
Var är det varmt i april?


Charter i februari



Chartererbjudanden