Nordamerikas bästa skidorter

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Trött på afterski i Alperna? Spektakulära bergstoppar, vacker natur och perfekt pudersnö är det som väntar på dig i USA och Kanada. Här är våra 4 favoritdestinationer i Nordamerika.
Publicerad 20 november 2017

I USA och Kanada finner du fina skidområden med stor variation av backar och möjligheter till offpist. På grund av det torra klimatet är snön luftig och ger dig en fantastisk puderupplevelse. Här får du en upplevelse för livet oavsett om du är nybörjare eller expert i backen. Här finns ett stort urval av platser att övernatta på och backar som gör resan till en drömsemester i vackert vinterlandskap.

Aspen i Colorado, USA

Aspen är USA:s svar på St. Morritz i Schweiz. Här är det hög kändisfaktor sida vid sida med turister och “skibums”, som alla kommer för att uppleva pudersnön i Rocky Mountains. Med ett läge på 2400 meter över havet får du en komplett skidanläggning som erbjuder världens “lättaste” snö och perfekta förhållanden för både nybörjare och proffs. Du bor i Aspen eller Snowmass Village och säsongen varar från slutet av november till april. Bäst förhållanden får du i januari och februari. Utöver att vara ett skideldorado kan Aspen erbjuda utomhuskonserter, ridning, klättring, badland och en mängd andra aktiviteter för stora och små.
Var: Aspen ligger 4 timmar från flygplatsen i Denver och 1,5 timme från flygplatsen i Eagle.
Se flygpriser till Aspen.

Mammoth Mountain i Kalifornien, USA

Mammoth Mountain ligger i Sierra Nevada i solskensstaten Kalifornien, och kan erbjuda skidåkning i världsklass. Skid- och snowboardåkare från hela världen kommer hit för att testa backarna. Skidanläggningen håller hög standard och du finner både utmanande och enkla backar, halfpipes, rails och hopp. Vill du hellre åka skidor på längden finns här ett stort utbud av spår i vacker terräng. Både familjer och äventyrare trivs här. Från den högsta toppen på 3369 meter har du en spektakulär utsikt över det vackra fjälllandskapet. Säsongen kan vara ända till juli. Kanske vill du utnyttja chansen att kombinera skidsemestern med att utforska Kaliforniens vackra kuststräcka?
Var: De närmsta flygplatserna ligger i San Francisco (cirka 5, 5 timmar) och Reno, Nevada (cirka 4 timmar).
Se flygpriser till San Francisco.

Banff, Kanada

Banff ligger vid Kanadas äldsta nationalpark Banff National Park. Med 274 backar omringade av en spektakulär natur kan du göra dig redo för en upplevelse för livet. Banff har den längsta skidsäsongen i Nordamerika, från mitten av november till slutet av maj. Väl utbyggda anläggningar betyder korta köer och backar som passar såväl nybörjaren som proffset. Snöförhållandena är perfekta med luftig pudersnö. Vill du ta en paus från utförsåkningen finns slädturer, snöskotrar och längdåkning att prova på. Tröttnar du på kylan kan du besöka gallerier och njuta av fantastisk mat i den charmiga byn.
Var: Närmaste flygplats är i Calgary, cirka 2 timmar bort.
Se flygpriser till Calgary.

Kicking Horse, Kanada

Drömmer du om de bästa offpist-backarna? Kicking Horse är ett skideldorado för dig som är en erfaren skidåkare och gillar utmaningar. Med snöskoter och helikopter till toppen kan du uppleva skidglädje och puls du trodde du bara kunde drömma om. Det finns även backar för dig med lite mindre erfarenhet och gondolen tar dig med ända upp till 2450 meter innan du kan susa ner i den djupa pudersnön. Kicking Horse ligger i delstaten British Columbia och byn har en mysig atmosfär. Här finner du bland annat Kanadas högst belägna restaurang, skjutbana och spaanläggning. Vill du testa längdåkning finns det 25 kilometer av spår som väntar på dig i vackra omgivningar. Säsongen varar från december till april.
Var: Närmaste flygplats ligger i Calgary, cirka 2,5 timmar bort.
Se flygpriser till Calgary.

Så tar du dig hit

Du flyger till närmsta flygplats med reguljärflyg. Med hyrbil eller buss tar du dig vidare till ditt val av skidort. Det finns även researrangörer här hemma som hjälper dig att paketera resan åt dig. Exempel på dessa är MyPlanet, Xtravel och STS Alpresor.

Hitta din resa till USA och Kanada:
- Flygresor till USA
- Flygresor till Kanada
- Hotell i USA
- Hotell i Kanada
- Hyrbil i USA
- Hyrbil i Kanada


Erbjudanden skidresor