Fira jul och nyår i Thailand

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Åk till värmen mitt i vintern och slipp stressen genom att fira jul och nyår utomlands. Eller ge familjen en solresa i julklapp. Under jul och nyår går det många charterresor till Thailand.
Publicerad 13 oktober 2022

Thailand är ett av de mest populära familjeresmålen över jul och nyår, mycket på grund av den vackra naturen, trevliga människor, den goda maten och det underbara klimatet. I december är det ca 31 grader på dagen och 24 grader på natten.

Julen i Thailand

Thailands invånare är buddhister så de firar inte själva jul. Men då många västerlänningar reser hit finns det en del turistorter som klär gran och pyntar juligt. Phuket är utan tvekan den populäraste destinationen, med resmål som Kata, Karon och Patong.

Hit kan tomten komma på besök - ridandes på en elefant. Du finner även affärer och marknader som är inspirerade av julen, med glittrande julsaker och julmusik strömmande ur högtalarna.

På vissa hotell och restauranger firar man jul på skandinaviskt vis. Välj att fira med à la carté eller buffé på hotellet, på restaurang eller eget julmys på hotellrummet. Är du noga med att få julmat ska du redan när du bokar kolla vad hotellet erbjuder. Tänk även på att andra nationaliteter inte firar den 24:e december som vi gör.

Nyår i Thailand

Eftersom thailändarna inte firar jul är julafton och juldagen vanliga arbetsdagar. Däremot är nyårsafton och nyårsdagen helgdagar och då är det fest. Nyår firas främst i semesterorterna, med sprakande fyrverkerier.

Gillar du fest ska du passa på att gå på full moon-party på Koh Phangan den 31 december. Lär dig att säga “savatti pimay”, som betyder “gott nytt år”. Det thailändska nyåret, “Songkran” infaller däremot 13-15 april.

Bra hotell för jul- och nyårsfirande

Det finns många hotell som erbjuder både jul- och nyårsmiddag och trevliga aktiviteter.

Sunwing Kamala Beach, Phuket

Populärt fyrstjärnigt familjehotell vid Kamalastranden. Stor trädgård och poolområde (8 Pooler). På julafton arrangeras julaktiviteter för både stor och liten, som dans runt granen tillsammans med maskotarna Lollo & Bernie, julshow och tomten kommer på besök. På kvällen serveras en Internationell jullbuffé. På Nyårsafton serveras en Nyårsbuffet med uppträdande fram till tolvslaget. Efter det kan du gå ner till stranden och skicka iväg rislampor. Res hit med: Ving
Se alla resor till Kamala Beach

Sunwing Bangtao Beach, Phuket

Ett familjevänligt fyrstjärnigt hotell med stort poolområde, sex pooler och en 8 km lång paradisstrand. På julafton arrangeras julaktiviteter tillsammans med maskotarna Lollo & Bernie, som dans runt granen, julshow och tomte. En Internationell julbuffé serveras. På Nyårsafton serveras en Nyårsbuffet med uppträdanden. Efter det kan du gå ner till stranden och skicka iväg rislampor. Res hit med: Ving
Se alla resor till Bangtao Beach

Ao Nang Princeville Villa Resort & Spa i Ao Nang, Krabi

Beskrivs bäst som en lugn oas med närhet till det mesta. Dubbelrum eller familjerum för upp till fyra personer. En mindre pool, jacuzzi och separat barnpool. Standen är bara 20 meter från hotellet och passar dig som vill bo centrat. Nyårsmiddag serveras. Res hit med: Apollo
Alla resor till Ao Nang

Rawi Warin, Koh Lanta

Ett lyxigt hotell vid en skogsdraperad kulle precis vid stranden. Fyra stjärnor och poolområde uppbyggt i två etapper. Ingen specifik jul och nyårsmiddag men ändå ett riktigt trevligt hotell. Res hit med: TUI
Alla resor till Koh Lanta

JW Marriott Khao Lak Galleria, Khao Lak

Letar du efter något alldeles extra för dit nyårsfirande, då skall du bege dig hit. Hotellet håller en galamåltiden på hotellet under nyårsafton som är inkluderad i resans pris. Här finns en av sydostasiens längsta pooler som sträcker sig ända ner till stranden där havet tar vid simupplevelsen. Testa även hotellets gym eller yogaklasser och barnen kommer garanterat trivas vid barnpoolen. Res hit med: TUI
Alla resor till Khao Lak

Shopping & marknader i Thailand

I Thailand finns det mycket att handla för en liten penning, därför passar det utmärkt att köpa julklapparna här. Kom ihåg att pruta på marknaden. Köp gärna smycken, siden och hantverk. Suan Chatuchak i Bangkok är en stor marknad du inte får missa. I Chiang Mai i norra Thailand ligger The Night Bazaar. I Phuket ligger varuhuset Tesco Lotus Mall.

Detta ska du se och göra

I Bangkok ligger Grand Palace och Wat Pho - morgonrodnadens tempel, som är värda ett besök. I Hua Hin ska du besöka sommarpalatset Klai Kangwan. Vill du gå på museum ska du besöka The National Museum eller Forensic Medicine Museum, båda i Bangkok. Mellan Singapore och Bangkok går Orientexpressen, med stopp i Hua Hin.

Fem populära badorter i Thailand

Åker du hit under julen får du garanterat en vit julafton - många stränder har en fin vit sand.

  • Phuket - Thailands populäraste destinationen som ligger i södra Thailand. Karon är en lite mer exklusiv strand.
  • Koh Samui - “Kokosnötön” är Thailands tredje största ö och ligger en timme från Bangkok. Största stranden heter Chaweng.
  • Koh Lanta - Barnvänlig ö som ligger i Krabiregionen på västkusten. Klong Dao är en populär strand.
  • Khao Lak - Ligger norr om Phuket med vackra palmstränder. White Sand Beach är en populär strand.
  • Krabi - En badord på fastlandet. Phra Nang Beach är en fin strand att sola och bada på.


Hitta flyg och boende i Thailand

Vill du inte boka en charter kan du sätta ihop ditt eget paket. Köp flyg och boende för sig. Flygtiden är från tio timmar beroende på mellanlandningar. Vanligast är att flygen landar i Bangkok eller Phuket. Du kan bo på lyxhotell, med eller utan pool eller i bungalow - låt plånboken välja!


Resor med flyg & hotell till Thailand



Flyg till Thailand under jul och nyår