Tips på 5 mysiga grekiska öar och hotell

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den grekiska övärlden kryllar av välkända och välbesökta öar likväl som mer genuina och mindre exploaterade öar. I den här reseguiden tipsar vi om fem öar ur det genuina grekiska öparadis med hotell som du kommer att älska.
Publicerad 22 mars 2023

Skopelos

Många menar att Skopelos är en av de vackraste öarna i Grekland. Och trots att många fick upp ögonen för ön efter storfilmen Mamma Mia som spelades in här, är det fortfarande en lugn och avslappnad ö utan de enorma turistströmmarna som man kan uppleva på andra grekiska öar. Här får du fantastiska stränder och badvikar, gröna fält och olivlundar. Ön är också känd för sina inte mindre än 360 kyrkor. De flesta som kommer hit bor i Skopelos stad, en otroligt härlig liten by med ett bra urval av tavernor och fina, små butiker och gulliga små gränder. De flesta och bästa stränderna ligger på syd- och västkusten av ön, så här är det perfekt att ha en hyrbil i några dagar för att utforska stränderna och hitta din favorit. Ett populärt hotell i Skopelos stad är Skopelos Village som ligger strax utanför centrum och som har en härlig terrass och pool.
Sök resor till Skopelos Village
Alla resor till Skopelos

Antiparos

Är du ute efter en liten ö, med en härlig mix av människor och fantastiska stränder så ska du resa till Antiparos. Resan hit kan kännas lite lång, men det glömmer du snabbt när du är på plats. I Antiparos stad är huvudgatan bilfri, det är perfekt att slå sig ned här på ett kafé eller en taverna för något gott att äta eller dricka, eller bara spatsera omkring och titta i de små butikerna. Stränderna är sandstränder som är långgrunda och barnvänliga, så här trivs hela familjen. Vill du bo mitt i smeten beställer du ett rum på hotellet Mantalena som ligger i hamnen med bara 40 meter till centrum och 400 meter till stranden.
Alla resor till Antiparos

Syros

Syros är en relativ liten ö som kan upptäckas på en dag men rent befolkningsmässigt större med cirka 20 000 bofasta invånare och här möts modernt och det traditionella. Hit kommer du som vill ha en genuin upplevelse av Grekland men ändå ett myllrande folkliv och det är mycket grekiska som hörs då ön är en inhemsk favorit. Vi har fastnat för Boutique di Mare Hotel som ligger precis vid Fetouri Beach på Syros sydvästkust. Här njuter du varje morgon av en frukost på deras terass som ligger precis vid havet. Missa inte att besöka Ermoupolis som är den största staden som bjuder både på historia och en livlig atmosfären med mycket folk och rörelse.
Alla resor till Syros

Naxos

Några av de bästa stränderna i ögruppen Kykladerna finner du på vackra Naxos. Hit har det gått charterresor i många år, men mängden turister är fortfarande ganska liten, och en stor del av de som kommer hit är greker från andra delar av landet. Vackra Naxos stad har allt man kan önska sig med tavernor, fina barer och mysiga kaféer, utan att det blir för mycket. Atmosfären är avslappnad och lugn. Ön är populär bland barnfamiljer på grund av de vackra och barnvänliga stränderna. Ett hotell som är riktigt populärt hos charterarrangören Apollo är det familjeägda lägenhetshotellet Evdokia som ligger nära den lugna stranden Plaka Beach.
Alla resor till Naxos

Thassos

Kristallklart vatten, fina sandstränder och gröna omgivningar får du på Thassos. Även här är en stor del av de besökande greker så atmosfären är genuint grekisk även att det är en semester-ö. Det finns många små byar att bo i och det är inte något problem att hitta en by som passar just dina önskemål. Bor du i Thassos stad har du kort väg till allt, staden har en fin hamnpromenad och det är gångavstånd till två fina stränder. Det finns också en liten strand i centrum, perfekt för ett kvällsdopp i värmen. På det mysiga hotellet Villa Fotini i Limenas bor du med perfekt läge i förhållande till både strand och centrum, och hotellet har en fin pool.
Alla resor till Thassos


Erbjudanden på resor till Grekland



Charter till Grekland