Bad + weekend = sant

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Sugen på både sol och stad, men har lite tid? Då ska du ta en weekendresa till en av de europeiska städer som ligger vid havet. Här tipsar vi om fem städer där du kan tömma shoppingkontot och bättra på solbrännan under samma helg.
Publicerad 23 april 2011

Här presenterar vi fem weekendstäder där du både kan bada och leva lite skönt city-liv. Och det behöver inte bli dyrt – du når flera av dem med lågprisflyg.

Palma de Mallorca

Fler upptäcker Mallorcas största stad Palma som weekendresmål. Och tanken att flyga ner till Medelhavet över en helg, uppleva riktigt bra bad, äta gott, bo bra och få med sig några sköna upplevelser hem, är lockande. De flesta sevärdheterna är koncentrerade till de centrala delarna av staden och här hittar du den storslagna katedralen, torget Placa Major och stadshuset. Den närmsta stranden är Playa de Palma, som ligger österut. Här kan du bada på eftermiddagen och ändå hinna med restauranger och barer inne i centrum på kvällen.
Alla weekendresor till Palma
Alla flyg till Palma

Split

För dig som gillar Kroatien är Split ett perfekt weekendalternativ. Här hittar du det du vill ha om du åker bort en helg när det gäller nöjen, mat, kultur och sevärdheter. Mitt i Split ligger Diocletianus nästan 2000 år gamla palats, som är stadens mest populära sevärdhet. I dag bor 3000 människor innanför palatsets murar och här råder charm i kubik. Badar gör du precis utanför staden , eller så tar du en båt till någon av öarna i skärgården utanför.
Alla charterresor till Split
Alla flyg till Split

Nice

Nice är ett ultraklassiskt resmål och ger fantastiska möjligheter att kombinera strand med shopping, kultur och utflykter. Stranden ligger mitt i stan och därifrån är det bara en kort promenad till shopping och restauranger. Populära utflykter är Monaco, charmiga lilla staden Vence, parfymstaden Grasse eller den mäktiga Grand Canyon du Verdon. Vill du hålla dig nära havet ska du inte missa Antibes några mil österut, som du når smidigt med tåg.
Alla weekendresor till Nice
Alla flyg till Nice

Barcelona

Barcelona är en av svenskarnas absoluta weekendfavoriter. Här finns det många prisvärda hotell, du når staden lätt med lågprisflyg och sevärdheterna hänger i klasar. Barcelona blir ofta utsedd till världens bästa stad och en av orsakerna som gjort staden så populär är närheten till havet. Stranden närmast city heter Barceloneta och hit är det gångavstånd. Har du tid över är kustsamhället Calella de Palafrugell norr om staden ett populärt utflyktsmål. Här hittar du fina sandstränder och trevliga restauranger.
Alla weekendresor till Barcelona
Alla flyg till Barcelona

Lissabon

Trots att Lissabon en av Europas charmigaste och billigaste huvudstäder, är det kanske inte den första man tänker på när man går i weekendplaner. Men här är det lätt att kombinera stad och sol. Staden är perfekt för dig som bara vill flanera omkring, upptäcka och slösa bort timmar på något kafé. Charmigast är stadsdelen Alfama, som ligger nedanför borgen Castelo de São Jorge, som är en av stadens mest populära sevärdheter. 
Det är billigt att äta ute i Lissabon och gillar du fisk och skaldjur har du hittat hem. Är du sugen på bad tar det en kvart med pendeltåget till badorterna Cascais och Estroil.
Alla weekendresor till Lissabon
Alla flyg till Lissabon


Hitta din weekend

Flyg till din weekendstad